Битова гледка на любимо място на русенци събуди съвсем не

...
 Битова гледка на любимо място на русенци събуди съвсем не
Коментари Харесай

Дребните битовизми, будещи големи въпроси СНИМКИ

 Битова панорама на обичано място на русенци разсъни напълно не толкоз маловажни въпроси. Каква е повода за появяването на отпадъци, загрозяващи кътчета из цялата страна? Само управляващите ли са отговорни за неуредиците? А може би виновност има и всеки един от нас, който в даден момент не постъпва редно. Поредният случай, който буди публично неодобрение, е от Русенско.

Група хора, които избрали да се насладят на обичана локация, оставили неприятна панорама.

" Срам! Може ли толкоз да сте мизерни? Дошли сте на Текето, създали сте си кефа, бъдете готини и почистете след себе си. Ако беше у вас, нямаше да изсипете боклука по средата на хола и да си стоите добродушно...  Вие сте хора, които не цените, не пазите и нямате никакъв позор! Обаче единствено може да парадирате... Всички, които не си почистват!, разяснява Боряна Б. Жената споделя и фрагменти то " местопроизшествието ". Препълнени кошове, огнище, което е нахвърлено със боклук и бутилки, намира място измежду природата - до дърветата и красивата река.

За доста жители сходно държание свидетелства и за манталитета на виновните. Точно тези, които са избрали природата, с цел да прекарат времето си и тези, които са избрали да създадат мястото по-неприятно за останалите. Вижте мненията на русенци:
" Така е, желаеме да ни е хубаво, а не можем да пазим и най-после кметът ни е отговорен. Засрамете се бе, хора? Пазете!, написа Бисерка М.  " Повсевместно народът хвърля отпадъци, където му падне и по-късно се възмущава. От кого? В детството ми всички живеехме в къщи. Всеки ден, всяко домакинство помиташе тротоара целия по продължение на оградата на личния двор ", написа друга жена.
  " Рано или късно природата ще ни го върне на всички! ", разяснява Цветомира Д.
  " Това е на всички места. Не пазим, не си разчистване, не приказваме на децата си за тия неща. Ако обаче сме в чужбина, по този начин ли ще създадем. Май там съблюдаваме законите и не упрекваме кмета ", разяснява Марияна П.  " Много неприятно, доста неприятно, позор и срам. Който го е направил, несъмнено е от тези, които най-вече се оплакват, само че вършат най- огромните пакости ", написа Красимира К.   " И като отидат другия път ще дрънкат, че е мръсно ", счита Даниела П.   " На Ганьо до момента в който не му бръкнат в джоба с яка санкция, няма да се вразуми! ", отбелязва Даниела К.  " Това е възпитанието, това е съзнанието ", прибавя Стела Р.
 Подобни случки може да открием из цялата страна. От красиви гледки измежду природата, до зелените площи в градовете. Единици мърсят обществените площи, само че пострадали се оказват мнозина.     
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР